bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update Ons Nest

26 oktober 2023

Dinsdag 10 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders een advies geschreven aan de gemeenteraad. In dat advies wordt negatief geadviseerd over het plan om woningbouw toe te voegen aan het Goffertstadion.

Als Ons Nest betreuren we dit, want met alleen voetbal is het Goffertstadion voor N.E.C. financieel niet houdbaar. Tegelijkertijd doet het ons goed dat er in het advies aanknopingspunten staan die kansen bieden voor een zelfstandig en financieel gezond N.E.C. Deze kansen zijn:

  • Verbreding van activiteiten. Naast voetbal ook andere exploitatiemogelijkheden voor het Goffertstadion;
  • Passende aankoop van het stadion, dat momenteel eigendom is van de gemeente. Zo vervallen de hoge huurlasten.

Waarborgen continuïteit N.E.C.
Algemeen directeur van N.E.C. - Wilco van Schaik - geeft een eerste reactie op de brief die het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd: “We vinden het jammer dat ons plan omtrent de woningbouw niet wordt omarmd door het college. We hebben hier veel tijd, moeite en onderzoek ingestopt, tot en met een ruime buurtparticipatie. Dan is het jammer dat dit niet wordt beloond met een positief advies. Echter vinden we het een goed bericht dat de gemeente bereid is om naar oplossingen te zoeken om het stadion beter te kunnen exploiteren. Het geeft aan dat de gemeente de noodzaak ziet dat er naast voetbal andere exploitatiemogelijkheden moeten komen in het Goffertstadion. Door de kansen die er nu worden geboden middels een passende aankoop én de mogelijkheden tot verbreding van activiteiten, is een gezonde exploitatie voor N.E.C. in de toekomst mogelijk. Zo kunnen we een belangrijke pijler blijven voor veel mensen in de stad en regio.”

"We zien dit als waardering voor de club en de maatschappelijke bijdrage die we hebben voor de stad en de regio. We zijn meer dan voetbal. Onze maatschappelijke activiteiten, die alle lagen van de bevolking raken, bewijzen dat al jaren. Ik voel dat we elkaar als gemeente en N.E.C. kunnen helpen en tegemoet kunnen komen. De woningbouw leverde eerder veel verdeeldheid op. Niet alleen in de politiek, maar ook in de naaste omgeving van het stadion. We zijn een club die juist wil verbinden, die altijd uitgaat van samen in plaats van tegen. Vandaar dat wij kunnen leven met dit advies en hopen op steun van de gemeenteraad om de verbreding die we op deze locatie wensen. Dit in combinatie met een passende prijs voor de aankoop van het stadion."

Update
Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn rondom Ons Nest, zullen we dit delen via deze website en de nieuwsbrief. Hieronder kun jij je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven voor nieuwsbrief Ons Nest
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe