bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update over Ons Nest

10 november 2022

In dit bericht praten we je bij over de actuele status van ontwikkeling Ons Nest.

Eerste participatiemomenten
In de vorige nieuwsbrief blikten we terug op de 2 participatiemiddagen die in maart plaatsvonden in het Goffertstadion. Tijdens deze bijeenkomsten konden de bezoekers hun ideeën en suggesties voor Ons Nest kwijt op verschillende themapanelen: van Wonen, Supporters & Voorzieningen, Duurzaamheid & Klimaatbestendig tot Mobiliteit. In totaal hebben ruim 300 bezoekers bijna 900 post-it notes met input geplakt.

De uitkomsten zijn vervolgens samengevoegd en samengevat. Via de link hieronder kun je de algemene samenvatting bekijken en zie je per thema wat de belangrijkste uitkomsten zijn.

Themapanelen met feedback

Hier staan we nu
Momenteel zijn we gezamenlijk – N.E.C. en KlokGroep – de mogelijkheden van de verschillende scenario’s aan het onderzoeken. Hier komen diverse zaken bij kijken die veel aandacht verdienen, waaronder veiligheid, woonkwaliteit, cultuurhistorie en natuurwaarden.

Ook is N.E.C. gestart met het onderzoeken van andere opties, omdat niets in handen hebben geen optie is: dan dreigt op de lange termijn het faillissement van de club. Het stadion moet ontwikkeld worden, want in deze oude staat en met dit businessplan (1 keer per 14 dagen een wedstrijd) is de lange termijn onzeker voor de club.

Update in eerste helft 2023
Eerder werd aangegeven dat naar verwachting eind dit jaar een volgend participatiemoment voor Ons Nest zou plaatsvinden. Dit lukt niet, omdat het onderzoek meer tijd kost. In de eerste helft van 2023 geven we een update over de ontwikkelingen van Ons Nest.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe