bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Volop goede ideeën tijdens eerste participatiedagen Ons Nest

10 maart 2022

Mooi nieuws: de eerste participatiemomenten van Ons Nest – afgelopen maandag 7 en dinsdag 8 maart –  zijn goed bezocht. In totaal kwamen er circa 300 geïnteresseerde bezoekers langs tussen 16.00 en 20.00 uur. Zij konden in de gracht van het Goffertstadion op grote panelen hun mening geven over de verschillende ontwerpthema’s van Ons Nest. Van Wonen, Noodzaak en Voorzieningen tot Mobiliteit en Duurzaamheid.

Via post-it notes (de welbekende ‘geeltjes’) konden de aanwezigen bij ieder paneel hun ideeën, aandachtspunten, tips en kanttekeningen kwijt. Betrokken medewerkers vanuit de gemeente Nijmegen, N.E.C., Felixx landschapsarchitecten, Inbo architecten en ontwikkelaar KlokGroep stonden paraat bij de panelen voor extra toelichting en om vragen te beantwoorden.

Floor van Sambeek, omgevingsmanager bij KlokGroep: “Op beide dagen is er ontzettend veel geschreven door de bezoekers; elke dag hingen de reactiepanelen vol met memo’s. Dat is super fijn, want dit geeft ons de gelegenheid om het plan te verbeteren.”

Benieuwd naar de themapanelen? Bekijk ze op deze pagina!

Een breed gedragen plan

De participatiemomenten worden natuurlijk niet voor niets georganiseerd. Na ieder participatiemoment delen we via deze website en de nieuwsbrief van Ons Nest de resultaten van wat we hebben opgehaald (naar verwachting in april/mei). Tijdens het volgende participatiemoment – dat in de loop van dit jaar zal plaatsvinden – laten we zien hoe de opgehaalde ideeën en aandachtspunten zijn verwerkt in het vervolgontwerp. Het einddoel: een breed gedragen plan voor een vernieuwd Goffertstadion, waardoor N.E.C. zelfstandig en financieel gezond de toekomst tegemoet kan treden en waarmee we zoveel mogelijk waarde toevoegen aan het park en de stad Nijmegen.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe